nieuws

‘Verlaag parkeertarieven tegen winkelleegstand’

bouwbreed Premium

‘Verlaag parkeertarieven tegen winkelleegstand’

Om de winkelleegstand in te dammen, moeten gemeenten de parkeertarieven onmiddellijk verlagen en nieuwbouwplannen kritisch tegen het licht houden. Daarvoor pleit Detailhandel Nederland.

De gemiddelde winkelleegstand loopt verder op door de vele faillissementen en bedrijfssluitingen van de laatste maanden. De branchevereniging vraagt in een open brief aan gemeenten actie te ondernemen. Een concrete maatregel, is het verlagen van de parkeertarieven.

Daarnaast kunnen gemeenten voor retailers lokale lasten en regelgeving verlichten, stelt voorzitter Guido van Woerkom. Hij roept gemeenten ook op de 1,2 miljoen vierkante meter nieuwbouwplannen kritisch tegen het licht te houden.

Reageer op dit artikel