nieuws

Van der Valk landt in Amsterdam met twee luxe hotels

bouwbreed

Van der Valk landt in Amsterdam met twee luxe hotels

Van der Valk, ‘s lands grootste hotelier, bouwt in één keer twee luxe hotels in Amsterdam. Het familiebedrijf opent eind 2017 zijn eerste vestiging in de hoofdstad en er zijn gevorderde plannen voor een tweede, extra luxe vestiging op de Zuidas.

Het viersterrenhotel met 206 kamers verrijst in een 60 meter hoge toren, niet ver van het Amstelstation in de nieuwbouw bij Overamstel. Het familiebedrijf Van der Valk is met bijna honderd hotels de grootste Nederlandse hotelier, maar had tot op heden nog geen vestiging in de hoofdstad.

Naast de 206 hotelkamers komen er twee restaurants en een bar met terras aan het water, alsmede een vergadercentrum met congres- en vergaderruimtes. Op de derde etage verschijnt een wellnesscentrum met buitenzwembad. Met de bouw is 25 miljoen euro gemoeid.

Vestiging Amsterdam Zuidas

Van der Valk heeft ook plannen voor een tweede vestiging in Amsterdam, aan de Zuidas bij NS-station RAI. Daar moet een hotel met 245 kamers komen van de nieuwe vijfsterrenformule Exclusief. De plannen zijn onderdeel van een groot investeringsprogramma van het bedrijf, met als doel in alle grote steden van de Benelux en Frankrijk aanwezig te zijn.

Van der Valk is bezig met een forse uitbreiding van het aantal hotels in Nederland. Het concern wil nieuwe hotelvestigingen in Utrecht, Enschede en Oostzaan bouwen en werkt aan plannen voor nieuwe Van der Valks in Apeldoorn, Woerden en Tilburg.

Reageer op dit artikel