nieuws

Vallen en struikelen in top bedrijfsongevallen

bouwbreed Premium

Vallen en struikelen in top bedrijfsongevallen

Onderuitgaan op de werkvloer was in 2014 de meest genoemde oorzaak van arbeidsongevallen die leidden tot een verzuim van vier dagen of meer. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Ook letsel dat anderen toebrengen (bedreigen, bijten en schoppen) wordt vaak genoemd. In de enquête geeft 3,4 procent van de werknemers aan in 2014 één of meer arbeidsongevallen te hebben gehad. Dat komt neer op zo’n 240.000 werknemers.

Bij zes op de tien ongevallen met langer verzuim ging het volgens de ondervraagden om lichamelijke blessures. 26 procentvan de ongevallen deed zich volgens de werknemers voor op locaties als fabrieken en reparatie-werkplaatsen. Op bouwterreinen vonden volgens de enquêteresultaten minder arbeidsongevallen plaats.

Reageer op dit artikel