nieuws

Ten Cate boekt weer winst na jaar van verlies

bouwbreed

Ten Cate boekt weer winst na jaar van verlies

Ten Cate heeft over het afgelopen jaar een nettowinst geboekt van ruim 34 miljoen euro. De producent van kunstgras, geotextielen en kogelwerende materialen is er daarmee in geslaagd het verlies van een jaar eerder om te buigen.

De onderneming, die volgende maand als gevolg van een overname van de beurs verdwijnt, leed over 2014 nog een verlies van 45,7 miljoen, vooral als gevolg van een afboeking op de waarde van het bedrijfsonderdeel dat kogelwerende materialen maakt.

Behalve de winst verbeterde Ten Cate in 2015 ook de omzet. De bedrijfsopbrengsten stegen met 11 procent tot 1,16 miljard. De autonome omzetgroei bedroeg 5 procent.

“De versterkte aandacht voor de commercie, mede op basis van innovaties en productontwikkeling uit recente jaren, resulteerde in omzetgroei”, liet bestuursvoorzitter Loek de Vries van Ten Cate weten in een reactie op de vrijdag gepubliceerde jaarcijfers. “Hoewel er nog niet sprake was van een duidelijk economisch herstel werd een goed resultaat bereikt.”

De omzet van de activiteiten in kunstgras en geotexiel nam met ruim 13 procent toe tot 612 miljoen. Het grootste deel van die toename kwam voor rekening van de kunstgrascomponenten- en systemen. De omzet van de geotextielen bleef licht achter bij het voorgaande jaar.

Een consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners deed vorig jaar een bod op Ten Cate. Inmiddels heeft het zo’n 98 procent van de stukken in handen. Op 17 maart verdwijnt de onderneming van de beurs.

Topman De Vries ziet de toekomst onder de nieuwe eigenaar met vertrouwen tegemoet. “Het consortium van investeerders onderschrijft de bestaande buy & build-strategie. Daardoor zullen eindgebruikers, klanten en werknemers blijven profiteren van de langetermijnhorizon van Ten Cate.”

Reageer op dit artikel