nieuws

Overname Reesink leidt niet tot banenverlies

bouwbreed

Overname Reesink leidt niet tot banenverlies

De voorgenomen overname van Reesink door een groep investeerders zal niet gepaard gaan met banenverlies. Ook de strategie van de onderneming blijft overeind.

Dat is Reesink met de biedende partij overeengekomen. “Het bod zal niet leiden tot een reorganisatie, herstructurering of reductie van het aantal arbeidsplaatsen”, valt te lezen in de verklaring die de partijen maandag hebben uitgegeven naar aanleiding van het bod.

Aandeel

Een consortium van Gilde Buy Out Partners, Todlin en Navitas biedt per aandeel Reesink 101 euro in contanten. Zowel de raad van bestuur van Reesink als de raad van commissarisssen van het concern steunt het bod. Ook een groot aantal aandeelhouders staat achter de overname: 73,3 procent van het uitstaande aandelenkapitaal en zegde reeds zijn stukken toe.

“We hebben een schappelijke prijs voor onze aandeelhouders uitonderhandeld, bovendien bieden de niet-financiële afspraken bescherming aan de belangen van al onze stakeholders”, reageert president-commissaris Cees Veerman op het bod, dat 29,4 procent boven de slotkoers van afgelopen vrijdag ligt.

De overname zal geen gevolgen hebben voor de naam van de onderneming; die blijft ongewijzigd. Hetzelfde geldt voor de dagelijkse leiding.

Groeistrategie

De kopers hebben verder ook toegezegd dat de huidige groeistrategie zal worden voortgezet. “Wij geloven dat we Reesink kunnen helpen met de uitvoering van haar groeidoestelling, ook op een meer internationaal niveau”, zegt Nikolai Pronk namens het consortium.

De bedrijven van Reesink leveren staal, persoonlijke beschermingsmiddelen en hydraulische componenten aan staalbouwers, cons tructiewerkplaatsen, installatiebouwers, technische groothandels, offshore en scheepvaartindustrie, machinefabrikanten en de agro-industrie. Daarnaast levert het concern landbouwmachines.

Over de eerste zes maanden van 2015 boekte Reesink een nettowinst van 8 miljoen op een omzet van261 miljoen.

Reageer op dit artikel