nieuws

Oude pand RPD brengt 5 miljoen op

bouwbreed

Oude pand RPD brengt 5 miljoen op
rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het voormalige kantoorgebouw van de Octrooiraad aan het Willem Witsenplein in Den Haag verkocht voor 5,1 miljoen. In het leegstaande pand heeft jarenlang de Rijksplanologische Dienst (RPD) gezeten voordat de Octrooiraad het betrok.

Koper is investeringsmaatschappij Beryllus Gamma die van plan is de 14.000 vierkante meter die het pand telt, om te bouwen tot koopappartementen. Daar zou in het Haagse Benoordenhout heel veel behoefte aan zijn.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het pand al eerder proberen te verkopen. Twee jaar geleden mislukte dat. Toen kwam er zegge en schrijven één bieding binnen die veel te laag werd geacht. Nu is de verkoop met meer geïnteresseerden gestart. Via preselectie is het aantal uiteindelijk teruggebracht tot enkele partijen.

Reageer op dit artikel