nieuws

‘Oud-advocaat Ad Bosdeclareerde 170.000 euro te veel’

bouwbreed

‘Oud-advocaat Ad Bosdeclareerde 170.000 euro te veel’

Cees Korvinus heeft Ad Bos mogelijk 170.000 euro ten onrechte in rekening gebracht bij de afhandeling van een schadevergoeding voor de klokkenluider van de bouwfraude.

Dat schrijft NRC Handelsblad. Volgens de krant komt de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten na onderzoek tot de conclusie dat Korvinus “een ongeoorloofde declaratieafspraak” heeft gemaakt met Bos. Hij spreekt van “een bewuste overtreding”.

Overeenkomst

Via een zogenoemde ‘no cure, no pay’-overeenkomst, bedong Korvinus 10 procent van de uiteindelijke schadevergoeding, 1,7 miljoen, die hij voor Bos binnenhaalde. In Nederland is een dergelijke werkwijze echter verboden. Korvinus werkte bovendien op basis van toevoegingen; zijn kosten werden derhalve door de Raad voor de Rechtsbijstand vergoed.

Procedure

Voor de Amsterdamse advocaat dreigt nu een procedure bij de Raad van Discipline. Zelf ziet Korvinus een mogelijke klacht met vertrouwen tegemoet, laat zijn advocaat in de krant weten. “Er valt hem tuchtrechtelijk niets te verwijten.”

In het ergste geval kan Korvinus worden geschrapt van het tableau. In dat geval zou hij niet meer kunnen werken als advocaat.

Reageer op dit artikel