nieuws

Ontgronding op basis van te beperkt onderzoek

bouwbreed Premium

Ontgronding op basis van te beperkt onderzoek

Het verlenen van een ontgrondingsvergunning voor twee locaties van het Rhederlaag (gemeente Zevenaar) is gebeurd op basis van een ondeugdelijk onderzoek. Dat maakt de provincie Gelderland bekend. De schoen wringt omdat het onderzoek niet is verricht volgens de richtlijn CUR-113 waarin veiligheidsaspecten van het ontgronden centraal staan.

Om die reden is aanvullend onderzoek nodig. Dit richt zich nu op de stabiliteit van de ontzanding in relatie tot de oever van het Riverparc. Als het onderzoek alsnog mogelijke problemen boven tafel brengt, moeten de ontgrondingsplannen worden aangepast.

De provincie verwacht dat de werkzaamheden door kunnen gaan zonder grootschalige planwijzigingen. Binnen de gemeente Zevenaar gaan stemmen op de ontgronding te staken. Volgens de provincie kan dit niet.

Reageer op dit artikel