nieuws

Onderzoekers kijken naar ultrasterk nanomateriaal

bouwbreed

Onderzoekers kijken naar ultrasterk nanomateriaal

Het Britse Centre for Process Innovation onderzoekt de productie van ultrasterke nanomaterialen.

De beoogde materialen hebben een specifieke kristalstructuur die een hoge sterkte, slijtvastheid, corrosie en brandweerstand combineert met een laag eigen gewicht.

MBN Nanomaterialia leidt de studie. Deze Italiaanse fabrikant deed eerder ervaring op met de productie van zulke specifieke nanomaterialen. Dat lukte tot nog toe alleen op kleine schaal. Het onderzoek moet de schaal van de fabricage minimaal vertienvoudigen zodat de producten betaalbaarder worden. Die worden op hun beurt gebruikt als toeslagmateriaal voor onder meer slijtagebestendige coatings en lijmen voor de productie van diamantgereedschappen.

Reageer op dit artikel