nieuws

Nedap snijdt in activiteiten van dochter Energy Systems

bouwbreed Premium

Nedap snijdt in activiteiten van dochter Energy Systems

Technologieconcern Nedap snijdt in dochteronderneming Energy Systems, die gespecialiseerd is in energievoorziening voor woningen. Moordende concurrentie en tegenvallende resultaten vormen de redenen.

Nedap zegt last te hebben van de concurrentie op de markt voor duurzame energie. Door de vele marktpartijen staan de prijzen onder druk en daalt het winstpotentieel. Daarom worden de activiteiten van de divisie Energy Systems verder teruggebracht. Dat liet het bedrijf uit het Gelderse Groenlo donderdag weten bij de publicatie van de jaarcijfers.

Een aantal medewerkers van Energy Systems – gespecialiseerd in het zelfstandig opwekken, opslaan en verbruiken van stroom voor woningen – wordt overgeplaatst naar andere bedrijfs­onderdelen. Energy Systems sluit nog niet helemaal zijn deuren. Als de marktomstandigheden structureel verbeteren, overweegt Nedap de activiteiten weer te versterken.

Het is al de tweede keer dat Nedap het mes zet in Energy Systems. Dat gebeurde eerder in 2014.

Als reden voor de afbouw van de activiteiten werd toen gegeven dat het succes van de zogeheten PowerRouter, waarmee zonne-energie in huis efficiënt kan worden gebruikt, tegenviel. “De markt is gewoon minder fraai dan we aanvankelijk dachten”, zei financieel directeur Eric Urff tijdens de presentatie.

Reageer op dit artikel