nieuws

Natuurclubs: maak integraal plan kust

bouwbreed

Natuurclubs: maak integraal plan kust

Verschillende natuurorganisaties pleiten voor een betere visie en een meer integrale benadering van de kust door de rijksoverheid. Hiermee reageren ze op het Besluit algemene regels ruimtelijke ordening (Barro), die het ministerie van Infrastructuur en Milieu onlangs in de Kamer besprak.

Eind vorig jaar ontstond veel ophef over het voornemen van de minister om het bouwverbod langs de kust op te heffen, omdat het voor de waterveiligheid niet nodig was. Maar de minister verkeek zich op de ophef die dat veroorzaakte, onder andere door een slimme campagne van de natuurorganisaties. In januari trok ze het plan in. Maar de organisaties zijn er nog niet gerust op dat dit de kust zal beschermen. Zij pleiten ervoor dat beter in kaart wordt gebracht welke beperkingen er gelden voor kustbebouwing vanwege de waterveiligheid.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels