nieuws

Beursgang van funderingspalenfabrikant Sif uitgesteld

bouwbreed Premium

Beursgang van funderingspalenfabrikant Sif uitgesteld

De Roermondse funderingspalenfabrikant Sif stelt de geplande beursgang voor onbepaalde tijd uit. De gekelderde beurskoeren van de afgelopen tijd geven Sif onvoldoende vertrouwen in een goede notering aan de Amsterdamse beurs.

Schmeitz Industriële Fabricage (Sif), dat buizen maakt voor funderingen van windmolens en olieplatforms, zou vrijdag een notering krijgen op de beurs van Amsterdam. Geïnteresseerden konden vanaf 1 februari intekenen op de stukken, maar juist in die periode nam de grilligheid op de markten toe. Zo daalde de AEX donderdag met 3 procent nadat eerder in februari er soms grote verliezen werden genoteerd.

De onrust op de internationale beurzen hebben Sif, in overleg met de bankiers van ABN Amro en HSBC, doen besluiten de beursgang uit te stellen. De beursgang was een wens van de grootste aandeelhouder Egeria. De investeringsmaatschappij van de familie Brenninkmeijer bezit ruim 82 procent van de aandelen van het bedrijf. De overige 17,5 procent is in handen van de familie Schmeitz die het bedrijf oprichtte.

Belang

Egeria wil zijn belang in Sif terugbrengen. En daarom moet het bedrijf naar de beurs. De aandeelhouder wil in eerste instantie acht miljoen aandelen uitgeven. Dat is ongeveer 35 procent van het totaal aantal aandelen. De uitgifte zal nu op een later tijdstip gaan gebeuren. Wanneer is niet duidelijk.

Topman Jan Bruggenthijs maakte de beursgang op 19 januari van dit jaar bekend. “Ons orderboek zit vol voor 2016 en we hebben voor komende jaar veel windparkprojecten in de pijplijn. We bieden investeerders een unieke propositie gebaseerd op verwachte groei.”

Op 1 februari maakte het bedrijf bekend dat een aandeel Sif bij de introductie op de beurs tussen de 14 en 17 euro moest kosten. Daarmee mikten de Limburgers op een waardering van tussen 357 miljoen en 434 miljoen euro.

Sif is een van de wereldspelers op het gebied van het bouwen van funderingen in zee. Zo levert het Roermondse bedrijf de stalen funderingsbuizen voor windmolens op zee. De afgelopen jaren is het bedrijf fors gegroeid en werd de locatie in Roermond uitgebreid. Sif heeft veertien productielocaties en er werken 300 vaste medewerkers. Momenteel bouwt het een nieuwe fabrieksvestiging op de tweede Maasvlakte in Rotterdam.

Reageer op dit artikel