nieuws

App geeft geheimen van deuren prijs

bouwbreed

App geeft geheimen van deuren prijs

Een gratis app vertelt controleurs, inspecteurs en verwerkers welke prestaties ze van een deur kunnen verwachten.

De app is een initiatief van GND Garantiedeuren uit Arnhem, een stichting waarbij twaalf fabrikanten van binnen- en buitendeuren zijn aangesloten. Samen bedienen ze naar eigen zegen 75 procent van de professionele deurenmarkt. Via een smartphone kunnen controleurs, inspecteurs en verwerkers zien welke functionele prestaties de deur van hun keuze heeft op het gebied van brand, rook, geluid en inbraakwerendheid. De techniek maakt deel uit van een nieuwe labeling, waarmee de organisatie de herkenbaarheid van de deurprestaties wil vergroten.

Alternatief

De app is een alternatief voor een QR-code. Die geeft maar beperkte informatie, vindt directeur Henk Breel van GND Garantiedeuren. Soms geeft zo’n code helemaal geen informatie omdat er op de plekken waar deuren worden gehangen niet altijd een verbinding is met de digitale buitenwereld. Met dat in gedachten blijft alleen een app over als informatiebron. De controleur, inspecteur en verwerker nemen als het ware de gezamenlijke catalogus van de aangesloten fabrikanten mee. De applicatie is zodanig ontwikkeld dat hij wat Breel betreft weinig geheugen in beslag neemt. De app is volgens hem ook een laagdrempelige techniek.

Controleurs, inspecteurs en verwerkers kunnen zo de prestaties naslaan van alle binnen- en buitendeuren met GND-garantie. De nieuwe labeling informeert ook over brandwerende binnendeuren. Breel verwacht eind deze maand de ‘GND deurscanner-app’ gereed te hebben. In week 10 zou iedereen de app kunnen downloaden. Het programmaatje is beschikbaar voor het besturingssysteem iOS en voor Android-telefoons. “Daarmee bedienen we het overgrote deel van de markt”, zegt Breel. Een derde versie voor Windows-telefoons is nog in ontwikkeling.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels