nieuws

Aanbestedingswet snel ‘onthamerd’

bouwbreed

Aanbestedingswet snel ‘onthamerd’

De Tweede Kamer heeft de herziening van de Aanbestedingswet, die voor donderdag als hamerstuk op de agenda stond, snel van de agenda afgevoerd. De bedoeling is om het wetsontwerp toch normaal te behandelen, tot opluchting van de bouw en enkele hoogleraren aanbestedingsrecht.

Die laatsten hebben nogal wat kritiek op het wetsvoorstel. Met name de Utrechtse hoogleraar Europees en internationaal aanbestedingsrecht Elisabetta Manunza heeft de nodige verbeterpunten aangereikt in haar tien aanbevelingen.

Zo bepleit zij de instelling van een Aanbestedingsautoriteit. Volgens minister Kamp van Economische Zaken is dat niet nodig, omdat de Commissie van Aanbestedingsexperts goed werk levert. Die heeft echter geen macht, terwijl aanbestedende diensten steeds vaker de adviezen negeren.

Reageer op dit artikel