nieuws

TCGI nieuwe exploitant MAA

bouwbreed Premium

TCGI nieuwe exploitant MAA

Trade Centre Global Investments BV (TCGI) neemt de exploitatie over van Maastricht Aachen Airport (MAA). Deze onderneming heeft de beste papieren om de Limburgse luchthaven verder uit te breiden qua luchtvracht en passagiersvervoer.

Maastricht Aachen Airport werd in 2004 geprivatiseerd aan de Engelse investeringsmaatschappij Omniport en bouwbedrijf Dura Vermeer. De provincie Limburg nam het eigendom in 2014 weer over om de toekomst van MAA veilig te stellen na een dreigend faillissement. Volgens afspraak met Provinciale Staten en gemeenten moest wel snel een andere exploitant worden gezocht. Na een aanbestedingsprocedure met drie inschrijvers is TCGI als beste uit de bus gekomen. De verwachting is dat het bedrijf gaat investeren om de gewenste groei in vracht en passagiers te faciliteren.

Reageer op dit artikel