nieuws

‘Ruim 65 banen weg bij Cofely Noord’

bouwbreed

‘Ruim 65 banen weg bij Cofely Noord’

Bij Cofely Noord staan ruim 65 banen op de tocht. Dat zegt FNV Metaal. Volgens de vakbond voert de technisch dienstverlener een reorganisatie door vanwege “teruglopende omzet en financiële verliezen”. Die zouden het gevolg zijn van de verslechterde olie- en gasmarkt.

De noordelijke vestigingen van Cofely gaan volgens FNV-bestuurder Marijke Eggengoor vooral gebukt onder het wegvallen van opdrachten van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Door de aardbevingsproblematiek mag de NAM minder gas winnen dan voorheen. Eggengoor verwacht dat de reorganisatie “iedereen raakt”. De vakbond houdt komende dagen informatiebijeenkomsten voor de medewerkers van Cofely.

Cofely was maandag niet in staat om te reageren.

Reageer op dit artikel