nieuws

Exploitant van laadpalen trekt nieuw werkkapitaal aan

bouwbreed

Exploitant van laadpalen trekt nieuw werkkapitaal aan

Fastned, exploitant van snellaadstations langs de snelweg, heeft extra werkkapitaal aangetrokken om de periode te overbruggen tot “er een serieuze laadmarkt is ontstaan voor elektrische auto’s en een behoorlijk aantal stations winstgevend is”, zo meldt het bedrijf op zijn site.

Financieringsmaatschappij Breesaap heeft e en lening uitgebreid naar 10 miljoen euro. De looptijd van leningen van Breesaap en Stichting Flowfund zijn met twee jaar verlengd tot 31 december 2018. Medeoprichter Bart Lubbers heeft met zijn persoonlijke financieringsmaatschappij Wilhelmina-Dok voor de komende drie jaar een werkkapitaalfaciliteit beschikbaar gesteld van 5 miljoen euro.

Hiermee zijn de operationele kosten van Fastned volgens het bedrijf tot 2019 gedekt.Fastned wil in de eerste helft van 2016 nieuwe certificaten van aandelen uitgeven om de bouw van nieuwe snellaadstations in Nederland en de rest van Europa te financieren. Fastned meent dat elektrisch rijden vanaf volgend jaar definitief gaat doorbreken nu autofabrikanten hun tweede generatie elektrische auto’s op de markt brengen. Die hebben grotere accu’s en vragen om meer laadvermogen.

Reageer op dit artikel