nieuws

Code rood legt ook bouw in Noord-Nederland plat

bouwbreed

Code rood legt ook bouw in Noord-Nederland plat

Door sneeuw en ijzel in de noordelijke provincies lag de bouw dinsdag nagenoeg plat. Zo ook in wijk-in-aanbouw Helpermaar in Groningen, waar aannemer Rottinghuis 51 huizen bouwt.

De meeste bouwplaatsen waren door de spiegelgladde wegen nauwelijks bereikbaar. Was dat wel het geval, dan waren de omstandigheden vaak niet veilig genoeg om te kunnen werken.

Uitgestorven

Het regiokantoor van Bouwend Nederland Noord was dinsdag nagenoeg uitgestorven. Rolf Koop was als enige op kantoor. “Ga er maar van uit dat er in Groningen op niet één bouwplaats gewerkt wordt,” vertelt Koop aan de telefoon. “Het hele leven is hier tot stilstand gekomen. Er is geen kip op straat. Sowieso is de gevoelstemperatuur hier onder de min zes graden. Dan hoeft er niet gewerkt te worden.”

Niet bereikbaar

Volgens Frank Knuysting, adviseur weerverletbestrijding bij het Technisch Bureau Bouwnijverheid, kan er best gewerkt worden bij de weersomstandigheden zoals die dinsdag in Groningen, Friesland en Drenthe voorkwamen. “Sneeuw of ijzel op een bouwplaats zijn voldoende redenen om niet te werken. Met goed afgedekte en eventueel verwarmde steigers en bouwplaatsen kom je echter een heel eind. Maar als KNMI en ANWB code rood afgeven, zoals gisteren het geval was, zijn de meeste bouwplaatsen gewoonweg niet bereikbaar.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels