nieuws

13,3 biljoen nodig tegen opwarming

bouwbreed Premium

13,3 biljoen nodig tegen opwarming
Shutterstock

Om de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius te houden, zoals afgesproken in Parijs, is in 25 jaar een bedrag van 13,3 biljoen euro nodig. Dat blijkt uit onderzoek van Bloomberg Nieuwe Energie Financiering (BNEF) dat is gepresenteerd tijdens de investeerderstop over klimaatrisico’s.

Wij moeten direct afstappen van fossiele brandstoffen

 Dat geld is het gat tussen ‘business as usual’ investeringen in hernieuwbare energie en wat nodig is om de 2 graden niet te overschrijden. Op de top riep VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon de aanwezige investeerders op hun investeringen in schone energie ten minste te verdubbelen. “Wij moeten direct afstappen van fossiele brandstoffen”, aldus de VN-man.

Vorige week toonde Bloomberg al aan dat de investeringen in schone energie vorig jaar naar een recordbedrag van 361 miljard euro zijn gestegen.

Reageer op dit artikel