nieuws

Ton de Jong krijgt leiding over Sweco Nederland na overname

bouwbreed

Ton de Jong krijgt de leiding over Sweco Nederland. De naam Grontmij verdwijnt definitief uit het straatbeeld.

Het Zweedse ingenieursbureau Sweco bemachtigde onlangs ruim 85 miljoen aandelen van Grontmij. Daarmee was de verkoop van het Nederlandse ingenieursbureau beklonken. Door de overname groeit Sweco uit tot een concern van 14.500 medewerkers met een jaaromzet van 1,7 miljard euro.

Drie leden uit de top van Grontmij zullen leiding geven aan de te hernieuwen landendivisies van Sweco. Ton de Jong ontfermt zich over Sweco Nederland en John Chubb leidt de Deense tak. Ina Brandes krijgt Midden-Europa onder haar hoede: Duitsland, Polen, Tsjechië en Litouwen. Bo Carlsson wordt de topmanager van Sweco West-Europa, wakend over onder andere België, Groot-Brittannië en Bulgarije, maar ook over Turkije en China. Bestuursvoorzitter Michael Jaski en financiële topman Frits Vervoort nemen afscheid van Grontmij.

Sweco wordt door de overname het op afstand grootste ingenieursbureau van Europa. Ondernemingen als Arcadis en Fugro zijn weliswaar groter maar verdienen het merendeel van hun geld op andere continenten. Bestuursvoorzitter Tomas Carlsson verwacht dat de overname jaarlijks 27 miljoen euro voordeel opbrengt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels