nieuws

Bouwfoto van de Dag: Stroom uit zon en aardgas

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Stroom uit zon en aardgas

Met de plaatsing van 3360 zonnepanelen krijgt GDF Suez Energie Nederland in Harculo een van de grootste zonneparken van Nederland.

Ze komen op het terrein van de centrale, die aan de rivier de IJssel energie uit aardgas haalt. Daar komt nu 0,9 megawatt aan stroom uit de zon bij. Het vroegere Electrabel haalt voor de klus monteurs uit België. ‘‘Belgen en Duitsers hebben veel ervaring met grote zonneparken’’, verklaart projectleider Jakob Kuiper van GDF Suez Energie Nederland. Technici van het bedrijf ExtraPower uit Beernem monteren de zonnepanelen bij de IJsselcentrale. Een tweede zonnepark verrijst op het terrein van elektriciteitscentrale Gelderland in Nijmegen. Daar komen vierduizend zonnepanelen te staan, die 1,1 megawatt aan energie opwekken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels