nieuws

Verwijderingsbijdrage vlakglas weg

bouwbreed Premium

Verwijderingsbijdrage vlakglas weg

De verplichting tot betaling van de verwijderingsbijdrage voor vlakglas vervalt per 1 januari. Dan loopt de algemeen verbindend verklaring (avv) van de regeling af.

Vlakglas Recycling Nederland heeft later dan normaal verlenging van de avv aangevraagd. De verwachting is dat pas eind februari een voorlopig ontwerpbesluit gereed zal zijn, waarna pas op zijn vroegst 1 juli de nieuwe avv in werking kan treden. Anders dan bij een avv van een cao geldt voor de verwijderingsbijdrage van 0,5 cent per vierkante meter geen doorwerking.

Van die verwijderingsbijdrage kan overigens ontheffing worden aangevraagd, die wordt verleend als de aanvrager kan aantonen een minstens zo goed systeem voor recyling te hanteren. Glass Cradle Nederland die al dertien jaar strijd voert tegen de verwijderingsbijdrage, heeft inmiddels een eenvoudige format ontwikkeld voor de aanvraag van de ontheffing. Het is dan alleen nog maar een kwestie van een formulier invullen en Glass Cradle doet het werk.

Reageer op dit artikel