nieuws

Samenwerking nodig voor instandhouden van molens

bouwbreed Premium

Samenwerking nodig voor instandhouden van molens

Hoewel het onderhoud van molens in Zuid-Holland op orde is, moeten samenwerkingsconstructies worden bedacht om de monumentale bouwwerken in stand te houden.

Naast verschillende overheden is het vooral een taak van eigenaren en monumentenorganisaties om hieraan te werken. “Om meer massa te krijgen, moeten we de krachten bundelen en niet afzonderlijk het wiel uitvinden”, zegt de verantwoordelijke gedeputeerde Rik Janssen.

Volgens Janssen kunnen veel onderhoudskosten worden uitgespaard als de molens draaiende worden gehouden. Hiervoor en voor het onderhoud heeft de provincie geld gereserveerd. Voor het instandhouden van de molens heeft de provincie een bedrag van 24.450 euro per molen beschikbaar gesteld. Voor incomplete molens is 7980 euro per molen beschikbaar.

De provincie Zuid-Holland telt in totaal 228 molens. Hiervan is ruim een derde in het recente verleden gerestaureerd. Momenteel wordt niet meer de nadruk gelegd op restauratie maar op instandhouding van molens.

Reageer op dit artikel