nieuws

Remeha-moeder slaat slag met overname ECR

bouwbreed

Remeha-moeder slaat slag met overname ECR

BDR Thermea heeft de Amerikaanse branchegenoot ECR International overgenomen. De Apeldoornse producent van verwarmingssystemen bemachtigt daarmee een topdrie-positie in de Amerikaanse verwarmingsmarkt.

Met de acquisitie zet BDR, dat in Nederland vooral bekend is als moederbedrijf van Remeha, een nieuwe stap in de internationale expansie van de onderneming.

In de afgelopen tien jaar werden al het Franse DE Dietrich Thermique en de Britse Baxi Group overgenomen. In 2011 werd bovendien het op twee na grootste verwarmingsbedrijf van Turkije, Baymak ingelijfd. Door de overnames verdrievoudigde BDR Thermea zijn omzet.

Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 6300 werknemers in dienst en draait een omzet van 1,7 miljard euro. BDR is actief in meer dan zeventig landen wereldwijd, waaronder Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, Italië, Turkije, Noord-Amerika en China.

De overname van ECR stelt BDR Thermea in staat om als binnenlandse speler de Amerikaanse markt te betreden. ECR boekte afgelopen jaar een omzet van ongeveer 100 miljoen.

“BDR Thermea is op weg om een toonaangevende producent en distribiteur van verwarmingstechnologie in de Verenigde Staten te worden”, laat BDR-topman Rob van Banning weten in een toelichting. “Voor ons is deze overname een volgende stap in een bredere strategie om onsmarktaandeel en onze aanwezigheid wereldwijd te vergroten.”

Reageer op dit artikel