nieuws

Provinciehuis aangesloten op wko

bouwbreed Premium

Provinciehuis aangesloten op wko

De verwarming van bouwdeel Zuid van het provinciehuis van Flevoland is aangesloten op de warmte- en koudeopslag (wko) van de provincie. Daardoor zal naar verwachting jaarlijks 30.000 kubieke meter gas minder worden verstookt. Dit betekent een afname van de CO 2-uitstoot met 53.600 kilo per jaar en een besparing van 15.000 euro per jaar op de energierekening.

Het provinciehuis heeft sinds de renovatie in 2006 een centrale technische ruimte voor de verwarming en koeling. De warmte en koude wordt voor 85 procent opgewekt door een warmtepomp in combinatie met wko. Dit zorgt ervoor dat de provincie het gebouw verwarmt en koelt op een zuinige en efficiënte manier waarbij minimaal gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen.

Reageer op dit artikel