nieuws

Proef CO2-opslag bij kolencentrale

bouwbreed

Proef CO2-opslag bij kolencentrale

De nieuwe kolencentrale op de Maasvlakte gaat toch CO 2 opslaan in een gasveld. In een proef die waarschijnlijk begin volgend jaar start, wordt 25 procent van de uitstoot afgevangen. Mocht de proef een succes worden, dan wordt het opslaan verder opgevoerd. Energiemaatschappij E.ON heeft dat bevestigd na berichtgeving van de Volkskrant .

In een oorspronkelijk plan zou de CO 2worden opgeslagen in een gasveld 20 kilometer buiten de kust, maar dat bleek uiteindelijk niet haalbaar. Het gaat nu alsnog gebeuren in een gasveld op slechts 3,5 kilometer buiten de kust van de Maasvlakte. Alleen al door de kortere afstand tot de kolencentrale kunnen de kosten van het project een stuk lager uitvallen. Een pijpleiding naar het oorspronkelijk gekozen lege gasveld zou tientallen miljoenen euro’s hebben gekost.

Reageer op dit artikel