nieuws

OnderhoudNL start met Faber pool van flexibele vakmensen

bouwbreed Premium

OnderhoudNL start met Faber pool van flexibele vakmensen

Brancheorganisatie OnderhoudNL gaat intensief samenwerken met Faber Personeelsdiensten. Beide partijen willen op die manier een pool van flexibel inzetbare vakmensen aanleggen waar bij OnderhoudNL aangesloten bedrijven gebruik van kunnen maken.

OnderhoudNL en Faber zetten samen ‘OnderhoudNL Personeel’ op. Een pool van vakmensen die flexibel inzetbaar zijn. De partijen willen met die pool een volwaardig alternatief bieden voor een vast dienstverband. “Inclusief een correct salaris, goede arbeidsvoorwaarden en goede mogelijkheden voor bijscholing”, stelt Okke Spruijt, directeur van OnderhoudNL. “De samenwerking met Faber Personeelsdiensten heeft drie doelen. Ten eerste het ontwikkelen van een alternatief voor een vast dienstverband. Ten tweede maximale beschikbaarheid van goed gekwalificeerde en flexibel inzetbare vakmensen voor de hele branche. En ten derde het laten groeien van dat totale bestand zodat er een ruime flexibele schil van personeel ontstaat en dus een oplossing voor het voorspelde tekort aan goede vaklui.”

Constructie

Jeroen de Roon, directeur van Faber Personeelsdiensten vult aan: “De komende jaren willen we de pool verder uitbreiden met flexkrachten die nu elders een dienstverband hebben, zelfstandigen die graag het hele jaar door willen werken, zij-instromers en nieuwe gediplomeerde schilders. In deze constructie kunnen we die mensen meer zekerheid bieden.”

Spruijt: “Onze leden zijn straks verzekerd van ‘vaste’ flexwerkers als aanvulling op hun vaste kern. Bijkomend voordeel is dat zowel OnderhoudNL als Faber blijft investeren in scholing. We willen de pool laten uitgroeien tot een bestand van vijfduizend vakmensen in 2018.

Reageer op dit artikel