nieuws

Nieuw Utrechts Peil bouwt flat Mitros

bouwbreed Premium

Nieuw Utrechts Peil bouwt flat Mitros

Consortium Nieuw Utrechts Peil, bestaande uit Vios Bouwgroep, Op ten Noort Blijdenstein Architecten en Adviseurs en Nieman Raadgevende Ingenieurs is de winnaar van het selectietraject voor het Utrechtse nul-op-de-meterproject van woningcorporatie Mitros. Het renovatieproject begint in de zomer van 2016.

Nie uw Utrechts Peil schreef zich een jaar geleden – na een advertentie in Cobouw – samen met negen andere bouwcombinaties in voor het innovatieve project om na-oorlogse portiekwoningen energieneutraal te maken. De uitverkiezing van de club met bouwer Vios is opmerkelijk: Mitros koos na een eerste selectieronde in maart van dit jaar drie consortia uit die mochten blijven meedingen, maar Nieuw Utrechts Peil was daar toen niet bij. Pas toen winnaar Heijmans later afhaakte, omdat ze niet all electric wilde bouwen en ook de nummer vier voor de eer bedankte, schoof Nieuw Utrechts Peil weer aan.

Het consortium gaat volgend jaar rond de zomer aan de slag met acht woningen in het eerste portiek. Als die tot ‘flatmettoekomst’ gedoopte h uizen klaar zijn, gaan er eerst huishoudensproefwonen.

Reageer op dit artikel