nieuws

Investeerder Gimv verwerft belang in Brakel

bouwbreed Premium

Investeerder Gimv verwerft belang in Brakel

Europese investeringsmaatschappij Gimv heeft een meerderheidsbelang genomen in het Nederlandse Brakel, fabrikant van glazen daglichtconstructies en ventilatie- en brandveiligheidoplossingen. Met de investering hoopt Brakel verdere internationale groei te kunnen realiseren.

Brakel produceert en installeert al meer dan 35 jaar glazen daglichtconstructies – zoals glazen daken en lichtstraten – en ventilatie- en brandveiligheidsystemen in commerciële en industriële gebouwen. Bekende projecten waar Brakel bij is betrokken, zijn onder andere de gebouwen van staalproducent Arcelor Mittal in Gent, het Rijksmuseum in Amsterdam, het Kraanspoor in Amsterdam Noord, het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en fabrieken voor bandenproducent Michelin in Frankrijk en Spanje.

Bij de Brakel Group werken 315 mensen en het bedrijf realiseerde in 2014 een omzet van ruim 50 miljoen euro. Naast het hoofdkantoor in Uden beschikt Brakel over satellietkantoren in België en het Verenigd Koninkrijk en een productiefaciliteit in Slowakije.  Tot 2011 maakte Brakel deel uit van het Ierse CRH, waarna het werd overgenomen door het Nederlandse Nordian Capital Partners.

Groeiambitie

Ton van Gerwen, ceo van Brakel is in zijn nopjes met de kapitaalinjectie. “De laatste jaren hebben we gebruikt om te investeren in een stabiele onderneming met drie robuuste pijlers: producten, projecten en service en onderhoud. We hebben een sterk financieel profiel en een solide platform voor toekomstige groei, geheel gebaseerd op eigen producten en systemen. We zijn verheugd met de steun van Gimv om hierin verder te investeren en een versnelling te brengen in onze groeiambitie. We geloven erin dat deze betrokkenheid zal bijdragen aan de ontwikkeling van Brakel en aanhoudend succes voor de toekomst.”

Ivo Vincente, Managing Partner en hoofd van het Sustainable Cities platform van Gimv: “De systemen en diensten van Brakel spelen in op de groeiende trend naar duurzame gebouwen, en beantwoorden aan de steeds strenger wordende regelgeving op het vlak van klimaatbeheersing en brandveiligheid in de diverse Europese landen. Samen met het managementteam van Brakel gaan we voluit voor de verdere internationale expansie.”

Reageer op dit artikel