nieuws

In maand november 46 bouwers op de fles

bouwbreed Premium

In maand november 46 bouwers op de fles

In de maand november gingen 46 bouwbedrijven failliet, zo maakte het CBS bekend. Het totaal aantal faillissementen in Nederland bleef overigens stabiel. In november ging er maar één bedrijf meer op de fles dan in de maand ervoor.

Het aantal uitgesproken faillissementen piekte in mei 2013. Daarna was er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. De lichte stijging in november volgt op toenames in september en oktober. Het is volgens het CBS te vroeg om te zeggen dat met de stijgingen de trend verandert.

Het aantal faillissementen in de eerste elf maanden van 2015 komt uit op 4786. Dat is 22 procent minder dan in dezelfde periode van 2014.

Meer cijfers over het aantal faillissementen op de site van het CBS

Reageer op dit artikel