nieuws

‘Imtech-dochter leverde aan Iran’

bouwbreed Premium

‘Imtech-dochter leverde aan Iran’

Imtech, dat eerder dit jaar failliet werd verklaard, heeft voorgaande jaren zaken gedaan met ‘schurkenstaten’ als Iran, Syrië en Soedan. Dat bericht de Telegraaf.

De leveringen van militair gevoelige apparatuur en diensten, zoals radar- en navigatiesystemen, gingen volgens de krant door tot begin dit jaar. Amerikaanse toezichthouders zouden momenteel vier omstreden leveringen aan Iraanse bedrijven onderzoeken.

Het dochterbedrijf van Imtech dat de leveringen deed, Radio Holland, werd na het faillissement van Imtech overgenomen door investeringsmaatschappij Parcom en Pon. Zij riskeren nu forse boetes. De twee bedrijven zouden wel op de hoogte zijn geweest van de omstreden handel.

Reageer op dit artikel