nieuws

‘Geen ruimte voor outlet in noordelijke regio’

bouwbreed

‘Geen ruimte voor outlet in noordelijke regio’

De drie noordelijke provincies moeten zich uitspreken tegen een periferer outletcenter. Vestiging van zo’n center zou alleen in of dicht tegen een bestaand winkelgebied mogelijk moeten zijn, daar waar het een winkelgebied kan versterken.

Dat schrijven IVBN, Vastgoed Belang en Detailhandel Nederland in een brief aan de provincies. De drie belangenverenigingen stellen vast dat het in Noord-Nederland nog ontbreekt aan een (boven-)provinciaal beleidskader over de detailhandel.

In een dergelijk beleidskader maken provincies en gemeenten duidelijke keuzes voor het versterken van reeds bestaande, toekomstbestendige en perspectiefrijke locaties en voeren zij beleid voor winkellocaties die weinig perspectief hebben. Volgens de belangenverenigingen is het evident dat de komst van een outletcenter op een perifere locatie zal leiden tot aantasting van de bestaande detailhandelsstructuur in de hele noordelijke regio. Bij gebrek aan beleid spelen initiatiefnemers nu provincies en gemeenten tegen elkaar uit.

Reageer op dit artikel