nieuws

Depla vreest voor innovatie

bouwbreed Premium

Depla vreest voor innovatie

De Eindhovense wethouder Economische Zaken Staf Depla vreest dat de nieuwe Aanbestedingswet innovatie onmogelijk maakt.

Hij meent dat de nieuwe wet aanbesteders dwingt om vooraf vast te leggen hoe een innovatief product er precies uit moet zien. Juristen zullen dan tijdens de aanbesteding bewaken dat er geen millimeter wordt afgeweken van de aanbestedingsstukken.

“Dit biedt geen enkele ruimte om tijdens het ontwerpen samen met bedrijven nieuwe inzichten en slimme ideeën te verwerken. Innovatieve bedrijfjes, vaak start-ups, krijgen zo geen poot aan de grond”, schrijft Depla in het Financieele Dagblad.

Manunza deelt die vrees niet. Als het al ontbreekt aan innovatie, dan heeft dat meer te maken met een weinig professionele aanbesteder dan met de Aanbestedingswet. Zo biedt bijvoorbeeld de dialoogfase prima mogelijkheden om innovaties uit te lokken.

Reageer op dit artikel