nieuws

‘Deel schade Groningen komt niet door bevingen’

bouwbreed Premium

‘Deel schade Groningen komt niet door bevingen’

Een groot deel van de schade aan gebouwen in Groningen die zich buiten de zogenaamde schadecontourlijn bevindt, is niet door bevingen veroorzaakt. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden op basis van een onderzoek van Arcadis.

De ingenieurs bekeken in opdracht van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) tientallen schademeldingen uit onder meer Oldambt, Zuidhorn en Veendam. Zij vonden echter veelal andere redenen voor de schade. De belangrijkste daarvan zijn constructiefouten, overbelasting door gebruik en natuurlijke zetting van de grond. Volgens Arcadis zijn de bevingen te zwak om in de genoemde plaatsen schade aan te richten.

De resultaten worden nog wel door een onafhankelijke partij getoetst.

Reageer op dit artikel