nieuws

Bouwers sluiten jaar goed af

bouwbreed

Bouwers sluiten jaar goed af

Nederlandse bouwbedrijven zien de omzetontwikkeling over 2015 rooskleurig in. Meer dan de helft van de bouwbedrijven verwacht het jaar met een omzetstijging af te sluiten.

Zeventien procent spreekt zelfs over een groei van meer dan 10 procent.  De verwachte groei in omzet wordt volgens 42 procent van bouwend Nederland gehaald uit kostenreductie. Een tweede oorzaak van de omzetstijging wordt bereikt door een structurele verandering in de bedrijfsprocessen, stelt 38 procent van de bouwbedrijven. Niet alleen kostenbesparingen en reorganisaties zorgen voor de omzetgroei, ook organische groei in de vorm van het aanboren van nieuwe markten gaat volgens 35 procent van de respondenten leiden tot omzetgroei.

De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek van Technicum en Unique, die de gegevens in de MKB Marktmonitor publiceren.

Reageer op dit artikel