nieuws

Bewasemde vensters effectief bestrijden

bouwbreed Premium

Bewasemde vensters effectief bestrijden

Watercondensatie op vensters is een probleem dat in de herfst onvermijdelijk veel moderne huizen en appartementen treft. Goed thermisch isolerend glas laat namelijk geen warmte ontsnappen uit de woning, zodat de buitenste ruit gewoonlijk koud blijft.

Dit maakt dat vochtige lucht kan neerslaan in de vorm van waterdruppels. Guardian heeft hiervoor ClimaGuard Dry-glas ontwikkeld. Met deze coating bedraagt de gemiddelde duur van watercondensatie slechts één uur. Bij zelfreinigend glas is dit zeven uur en bij vlakglas acht uur. De coating kan worden gebruikt bij vensters met dubbele en driedubbele beglazing. Het product moet worden gehard om de coating te activeren.

Reageer op dit artikel