nieuws

Ballast Nedam maakt tempo met emissie

bouwbreed Premium

Ballast Nedam maakt tempo met emissie

Ballast Nedam rondt de claimemissie, waarmee het bouwconcern 20 miljoen euro wil ophalen, nog deze maand af. Dat heeft de Nieuwegeinse bouwonderneming woensdagochtend gemeld bij de bekendmaking van de voorwaarden voor de claimemissie.

Dat Ballast Nedam nieuwe (certificaten van) aandelen zou uitgeven, komt niet al een verrassing. Het Turkse Renaissance, dat de bouwer overneemt, had al aangekondigd een emissie te zullen doen als minder dan 95 procent van de aandelen zou worden aangemeld onder zijn bod.

De opbrengst van de emissie wordt gebruikt om de financiële positie van Ballast Nedam te verstevigen. Het geld helpt de bouwer bovendien om haar verplichtingen aan schuldeisers na te komen.

De emissie behelst de uitgifte van ruim 67 miljoen nieuwe certificaten van gewone aandelen, tegen een uitgifterpijs van 0,2955 euro per stuk. Renaissance heeft de claimemissie volledig onderschreven.

Naast de emissie plaatst Ballast Nedam via een onderhandse plaatsing nog eens ruim 132 miljoen nieuwe certificaten bij Renaissance, tegen een prijs van 0,2076 per stuk. Op die manier pompt de nieuwe eigenaar 27,6 miljoen in het noodlijdende aannemingsconcern.

Vorige week maakte Ballast Nedam bekend dat 80,8 procent van de aandelen is aangemeld. Door de emissie zullen de aandelen die nog niet zijn aangemeld minder waard worden. De Turken willen uiteindelijk 100 procent van de aandelen in handen krijgen. Om dat te bereiken zal de onderneming een juridische uitkoopprocedure niet schuwen, werd eerder al bekend.

Reageer op dit artikel