nieuws

Amsterdam trekt 10 miljoen uit voor renovatie

bouwbreed Premium

Amsterdam trekt 10 miljoen uit voor renovatie

Amsterdam trekt tien miljoen euro uit voor de renovatie van bijna zevenhonderd sociale huurwoningen in de wijken Jeruzalem en de Indische Buurt in Amsterdam-Oost, meldt Het Parool. Per wijk is een budget beschikbaar van vijf miljoen euro.

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting stelt in totaal dertig miljoen euro beschikbaar voor zes wijken, bedoeld om woningcorporaties te helpen met het opknappen van huizen in achterstandswijken.

In de wijk Jeruzalem gaat Rochdale de renovatie van 310 woningen in vijf woonblokken twee jaar versnellen, met de bedoeling al in 2018 op te leveren in plaats van in 2020. De focus ligt op isolatie. De corporatie steekt zelf 19,4 miljoen euro in de wijk. 
In de Indische Buurt renoveert Eigen Haard 369 woningen in acht verschillende complexen. Van zo’n vijf procent zal de huur na renovatie boven de sociale huurgrens liggen. Die woningen worden dan verhuurd in het middensegment.

Reageer op dit artikel