nieuws

Van Wijnen verkoopt nieuwe huizen met interieuropties

bouwbreed Premium

Van Wijnen verkoopt nieuwe huizen met interieuropties

Van Wijnen verlost met zijn nieuwe concept Mijnhuis zijn kopers van nieuwbouwwoningen van de opgave om voor het interieur te zorgen.

Ontzorgen is waar het om gaat, zegt Thekla van der Weerd van Van Wijnen Projectontwikkeling West. Het interieur is onderdeel van het kooppakket. Dat betekent dat de kosten kunnen worden meegefinancierd met de hypotheek. Die ruimte blijkt er te zijn omdat een goed uitgevoerd interieur zorgt voor een hogere waarde.

De reden dat mensen de afwerking van hun nieuwbouwwoning zelf ter hand nemen, is doorgaans niet dat ze dat leuk vinden, maar omdat ze de kosten willen drukken, weet Van der Weerd. “Wij denken nu dat als je de vloerbedekking hier koopt, de keuken daar en het sanitair weer ergens anders, en je knoopt alle eindjes aan elkaar, je uiteindelijk duurder uit bent. Door een slimme inkoop en afspraken met onze hofleveranciers kunnen wij scherpe prijzen bieden terwijl de kwaliteit hoger zal zijn.”

Met interieurstylisten zijn voor Mijnhuis vijf stijlvarianten uitgewerkt die naar verluidt een belangrijk deel van de voorkeuren van huizenkopers dekken. Ze worden aangeduid als rustig, puur, elegant, robuust of uitbundig. Binnen elke variant valt te kiezen voormeer of minder luxe niveaus.

Reageer op dit artikel