nieuws

Sloterdijk krijgt er 10.000 huizen bij

bouwbreed

Sloterdijk krijgt er 10.000 huizen bij

In Amsterdam Sloterdijk kunnen 10.000 extra woningen worden gebouwd. De Metropoolregio Amsterdam heeft hierover met het Rijk afspraken gemaakt.

Rijk, provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam hebben afgesproken de gebiedstransformatie van Amsterdam Sloterdijk een impuls te geven door meer ruimte te creëren voor woningbouw. Deze ontwikkeling, gericht op menging van wonen, werken en voorzieningen, is van belang voor de forse woningbouwopgave binnen de Metropoolregio Amsterdam.

Betrokken partijen zijn het eens over de gezamenlijke ambitie en willen de transformatie van kantoren naar woningen en de nieuwbouwopgave in Amsterdam Sloterdijk zo goed mogelijk ondersteunen om een aantrekkelijke stad te maken.

Reageer op dit artikel