nieuws

NVM: Druk nodig op nalatige VvE’s

bouwbreed Premium

NVM: Druk nodig op nalatige VvE’s

Het wetsvoorstel dat beoogt Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) vanaf medio 2016 te verplichten tot de vorming van een onderhoudsreserve is welkom maar niet toereikend, meent de NVM.

Een belangrijk bezwaar van de makelaarsvereniging is dat het voorstel niet voorziet in een effectieve handhaving. Alleen daarmee zou zijn te voorkomen dat appartementseigenaren zullen lijden onder mede-eigenaren die het sparen voor onderhoud blokkeren. Vooral kleine VvE’s schieten tekort in hun onderhoudstaak en de planning hiervan, blijkt uit onderzoek dat de NVM liet uitvoeren door Bureau RenM|Matrix. De vereniging bepleit kopers zich goed te informeren over alle VvE-aspecten van een woning.

Reageer op dit artikel