nieuws

Kolencentrales rap dicht scheelt niets

bouwbreed Premium

Kolencentrales rap dicht scheelt niets

Het snel sluiten van de kolencentrales in Nederland helpt nauwelijks aan vermindering van de CO 2-uitstoot. Dat denkt het Energiecentrum Nederland (ECN) dat in opdracht van energiebedrijf Delta heeft gekeken naar de gevolgen van een vervroegde sluiting van kolencentrales in Nederland. Zo’n maatregel is een mogelijkheid om in 2020 de binnenlandse broeikasgasemissies met 25 procent te reduceren ten opzichte van 1990.

Volgens ECN zal Nederland meer gebruikmaken van gascentrales om elektriciteit op te wekken. Daarnaast moet meer elektriciteit worden geïmporteerd uit het buitenland. Dit leidt bij elkaar weliswaar tot minder uitstoot van broeikasgassen in Nederland, maar tot stijging van de emissies in andere landen om aan de Nederlandse vraag naar elektriciteit te voldoen.

Reageer op dit artikel