nieuws

Ingenieursbureau Bartels gaat op in LievenseCSO

bouwbreed

Ingenieursbureau Bartels gaat op in LievenseCSO

Ingenieursbureau LievenseCSO neemt Bartels over. Na de jaarwisseling komt de leiding in handen van Eric van den Broek, nu nog directeur van Heijmans utiliteit.

Door de samenvoeging ontstaat een bureau van 350 medewerkers met zeventien vestigingen in binnen- en buitenland. Vooralsnog blijven LievenseCSO en Bartels onder hun eigen namen actief. Gezamenlijk zijn de bedrijven goed voor een jaaromzet van 40 miljoen euro.

Twee jaar geleden besloten CSO (Bunnik) en Lievense (Breda) samen te gaan tot een bureau van 200 medewerkers. Een mix ontstond van bodem- en milieuonderzoek en civieltechnische deskundigheid op het leidingeninfra en waterbouw. Doel van de fusie was om voortaan beter beslagen ten ijs te komen bij het verwerven van de in opkomst zijnde geïntegreerde contracten. Met de komst van Bartels versterkt het bureau zich opnieuw bij de geïntegreerde projecten.

Na de jaarwisseling vormt Eric van den Broek samen met Pieter van Boom (oud-topman Bartels) het bestuur van de onderneming. De huidige algemeen-directeur Arie Mols legt zijn bestuursfunctie op 1 april neer.

Van Boom: “De markt vraagt steeds meer van adviseurs. In crisistijd zijn nieuwe vormen van samenwerking en contractvormen ontstaan. Schaalgrootte en het kunnen bieden van een multidisciplinaire aanpak zijn daardoor belangrijker geworden.”

Een verandering is volgens Van Boom ook dat steeds meer opdrachtgevers op zoek zijn naar een specialist uit de regio, die tegen een redelijke prijs kan worden toegevoegd aan het eigen team. “Met Bartels zijn we uitstekend in staat om de meest uitdagende projecten van uiteenlopende klanten te realiseren.”

Het Apeldoornse bureau Bartels heeft in Nederland zes vestigingen. Buitenlandse steunpunten zijn in Duitsland, Ierland en Polen. De 150 medewerkers van Bartels waren vorig jaar goed voor een omzet van 14 miljoen euro.

Reageer op dit artikel