nieuws

Grootste bedrijven gaan sneller betalen

bouwbreed

Grootste bedrijven gaan sneller betalen

Vier van de grootste bedrijven van Nederland beloven mkb-leveranciers voortaan sneller te betalen. BAM loopt nog niet meteen warm voor het initiatief. “Wij betalen marktconform.”

Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina sloten zich deze week aan bij Betaalme.nu. De bedrijven beloven de facturen van hun kleinste leveranciers binnen dertig dagen te betalen. Het initiatief wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken. Het doel van Betaalme.nu is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de duizend grootste ondernemingen meedoet.

Eén van de grootste bedrijven van Nederland, bouwer BAM, is niet meteen enthousiast. “Alsmaar later betalen is niet de oplossing”, benadrukt woordvoerder Arno Pronk. “Maar wij betalen nu al marktconform.” De bouwer betaalt zijn onderaannemers en toeleveranciers nu binnen 45 dagen na het einde van de maand. “Wij hebben onze betalingsvoorwaarden gecommuniceerd met bijna zesduizend leveranciers en bijna geen klachten ontvangen. In gevallen dat er wel uitzonderingen gemaakt moesten worden, is daar zorgvuldig naar gekeken.”

Reageer op dit artikel