nieuws

Groei mondiale uitstoot CO2 staat bijna stil

bouwbreed

Groei mondiale uitstoot CO2 staat bijna stil

In 2014 groeide de mondiale CO 2 -uitstoot door fossiele energie- en cementproductie slechts met 0,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dit terwijl de mondiale economie met 3 procent groeide. In China en de Verenigde Staten groeide de uitstoot met 0,9 procent. In de Europese Unie daalde de uitstoot maar liefst met 5,4 procent, terwijl in India de emissies sterk groeiden (7,8 procent). China, VS, EU en India zijn samen goed voor 61 procent van de mondiale uitstoot van CO 2 door fossiele energie en industriële processen. Voor het eerst sinds 1998 daalde in 2014 het energieverbruik per hoofd van de bevolking.

Dit blijkt uit de jaarlijkse rapportage ‘Trends in global CO 2emissions’ van het Planbureau voor de Leefomgeving en het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Comissie. De Top 4 uitstoters zorgen voor 61 procent van de mondiale uitstoot. De grootste uitstoters zijn China (30 procent van de totale mondiale uitstoot), de VS (15 procent), de EU28 (10 procent) en India (6,5 procent).

Reageer op dit artikel