nieuws

FIOD Limburg op zoek naar tipgevers bouwfraudenetwerk

bouwbreed Premium

FIOD Limburg op zoek naar tipgevers bouwfraudenetwerk

De FIOD regio Limburg is op zoek naar tipgevers die kunnen getuigen over een “grootschalig netwerk” in de bouw en vastgoedwereld, dat betrokken zou zijn geweest bij onder meer omkoping. 

In onder andere Cobouw doet de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst een oproep voor meer informatie over mogelijke fraudeleuze transacties en fraudeurs. Aanleiding is een brief van een anonieme tipgever uit 2013 aan de FIOD, die rept van cd’s met gecodeerde namen van mensen uit het netwerk. “De omvang van deze activiteiten is waarschijnlijk de grootste die ooit heeft plaatsgevonden”, schrijft de bron, die gedetailleerde omschrijvingen geeft van de misstanden. 

Het is de eerste keer dat de FIOD een oproep doet voor meer informatie via een advertentie. De dienst weet nog niet of er gemeentelijke of andere overheidsdiensten bij het mogelijke netwerk betrokken zouden zijn. Met nieuwe tips hoopt de FIOD het onderzoek verder in beweging te krijgen.

Reageer op dit artikel