nieuws

BVR Groep lijft failliete bouwer Pellikaan in

bouwbreed Premium

BVR Groep lijft failliete bouwer Pellikaan in

BVR Groep heeft de failliete bouwer Aannemersbedrijf H. Pellikaan uit Gorinchem overgenomen. De bedrijf wordt voortgezet onder de naam BVR Bouw Gorinchem.

Bedoeling is om met zoveel mogelijk werknemers door te starten. Momenteel overlegt BVR met de opdrachtgevers van Pellikaan over voortzetting van lopende projecten. BVR benadrukt dat er veel vertrouwen is in Pellikaan, net als BVR zelf een echt familiebedrijf. De twee bouwondernemingen werken al jaren samen en zijn derhalve geen vreemden van elkaar. Pellikaan – ruim 130 jaar geleden opgericht – werd twee weken geleden failliet verklaard.

BVR werd begin 2013 failliet verklaard, maar kon met steun van de families Vromans en Suijkerbuijk een doorstart maken.Sindsdien wordt gewerkt aan de wederopbouw van het bedrijf dat vóór de crisis goed was voor omzetten van ruim 100 miljoen euro. Voor dit jaar mikt het concern op een omzet van 47 miljoen euro, bleek eerder dit jaar bij de publicatie van de jaarcijfers.

Reageer op dit artikel