nieuws

Asscher wil Brug-WW breder gaan inzetten

bouwbreed Premium

Asscher wil Brug-WW breder gaan inzetten

Minister Asscher is van plan de zogenoemde Brug-WW breed in te zetten. Deze WW-vorm is geïntroduceerd in de sectorplannen die het mogelijk maakt om in combinatie met werken noodzakelijke omscholing te volgen. Daarbij geldt een aantal vrijstellingen, zoals bijvoorbeeld van de sollicitatieplicht.

De Brug-WW kan daarnaast worden ingezet als een werknemer op het moment van aanvraag nog niet in de WW zit maar wel rechthebbende zal zijn, bijvoorbeeld als omscholing naar een ander beroep noodzakelijk is of bijscholing om in het eigen beroep aan de slag te kunnen blijven. Daarmee ziet Asscher het als een instrument voor werk-naar-werktrajecten.

Voor werkgevers is het dan aantrekkelijker om te investeren in een werkzoekende die nog scholing nodig heeft. Tijdens scholingsuren hoeft dan geen loon betaald te worden.

Reageer op dit artikel