nieuws

Afronding Imtech Duitsland duurt zeker nog zes jaar

bouwbreed

Afronding Imtech Duitsland duurt zeker nog zes jaar

Curator Peter-Alexander Borchardt is gestart met de faillissementsprocedure van Imtech Duitsland. De afronding zal vanwege de in Duitsland geldende garantieverplichting op bouwprojecten zeker zes jaar in beslag nemen.

De start van de procedure betekent het begin van de overheveling van Imtech Duitsland naar een dochtermaatschappij van de Bremer stichting Gustav Zech. Het bedrijfsonderdeel Automotive Testing Solutions gaat naar de Weiss Groep. Met de definitieve overdracht – tegen niet nader genoemde bedragen – zal nog een week of tien gemoeid zijn. Zech wil een aanzienlijk deel van de ongeveer vijfhonderd bouwplaatsen van Imtech met vroegere medewerkers en hulp van de curator voortzetten. De details moeten nog uitgewerkt worden met de opdrachtgevers. Tot de grote projecten behoort de nieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg.

Voor de curator van kantoor Reimer (Hamburg) begint nu het proces om alle claims en gerechtelijke procedures af te wikkelen. Aan Imtech Duitsland kleeft een schuldenlast van 150 miljoen euro. Curator Borchardt zegt zo snel mogelijk te willen komen tot een (gedeeltelijke) vereffening van de schulden. “Op grond van de talrijke nog onduidelijke vorderingen zal dat op zijn vroegst eind 2017 zijn.”

Reageer op dit artikel