nieuws

Aedes herkent zich niet in kritiek

bouwbreed Premium

Aedes herkent zich niet in kritiek

Corporatiekoepel Aedes heeft geen corporaties kunnen vinden die complete projecten voor renovatie en onderhoud van woningen aan schildersbedrijven uitbesteden.

“Uit een rondgang langs een aantal van onze leden blijkt niet dat dit gebeurt”, zegt woordvoerder Tonny Dijkhuizen. Bouwend Nederland meldde eerder deze week dat corporaties schilders inschakelen voor onderhoud. Zo kan de opdrachtgever profiteren van 6 procent btw op schilderwerk. Volgens de brancheorganisatie worden schildersbedrijven ingezet voor het vervangen van kozijnen en het afhangen van deuren. Hoe vaak dit voorkomt, is bij Bouwend Nederland echter niet bekend.

OnderhoudNL herkent zich, net als Aedes, niet in het door Bouwend Nederland geschetste beeld. Beide organisaties gaan echter graag het gesprek aan met de bouwbranchevereniging.

Reageer op dit artikel